Nieuws

  • Het reilen en zeilen binnen Niño Feliz
Peetouders Ingrid en Marc bezoeken Bolivia

Peetouders Ingrid en Marc bezoeken Bolivia

Begin mei keerde ik terug uit Bolivia. Traditioneel was mijn programma goed gevuld met tal van ontmoetingen met families, vergaderingen en administratie. Daarnaast was er ook tijd om bijzonder bezoek uit België te ontvangen.

Hoewel we via digitale kanalen heel wat informatie kunnen overbrengen, gaat er niets boven persoonlijk contact. Daarom kwamen Ingrid en Marc Tassaert een kijkje nemen in Bolivia. Ze dragen Niño Feliz al sinds jaar en dag een warm hart toe. Daarnaast helpt Marc ook achter de schermen.


Intense momenten met petekinderen

Marc en Ingrid zagen in Bolivia hun vroegere en huidige petekinderen en die van vrienden en kennissen. “Het voelt alsof je familie ontmoet die je al lange tijd niet meer zag. Die sterke band laat zich meteen voelen”, aldus Marc en Ingrid. Nieuw petekind Michaela stond onverwachts voor hen en zorgde voor een hartverwarmend moment, net als Jarol – oud-petekind en nu zelf kersverse vader. Zijn familie werd initieel ondersteund, maar stelt het nu economisch goed.


Petekind Alejandra zet dapper door

De tweede peetdochter van Marc en Ingrid heet Alejandra. Ze ontmoetten deze intelligente 19-jarige jongedame thuis. Ze verloor het voorbije jaar haar mama. Dankzij de financiële steun van haar Belgische peetouders studeert Alejandra verpleegkunde. “De vastberadenheid om af te studeren laat niemand onberoerd”, vertelt Ingrid.


Ouderbijeenkomsten geven blijk van engagement

Het licht brandt vaak tot in de late uurtjes bij Niño Feliz. Op avondlijke ouderbijeenkomsten informeert de stichting over tal van onderwerpen. Zo vinden er ateliers plaats over opvoeding, harmonieus samenleven in een gezin, omgaan met studieproblemen …

Als voorwaarde voor de ondersteuning, begeleiding en financiële hulpmiddelen spoort de stichting aan tot engagement van de ouders. Zij moeten de doelstellingen van Niño Feliz ondersteunen. “Marie-Christine heeft op elke samenkomst een bemoedigend woordje klaar voor alle ouders en de fantastische medewerkers. Hun professionalisme, inzet en liefde is indrukwekkend”, aldus Marc.


Miniconcert tijdens Arte muziekateliers

Één van de vier pijlers waar Niño Feliz op focust is vorming. Zo bezochten Ingrid en Marc de Arte muziekateliers, waar het koor en het strijkorkest een miniconcert voor hen gaven. De kinderen en jongeren brachten een stuk van Gustav Holst. Dat klonk al zeer aardig! Marc looft de inzet van de leraars en hun pupillen. Ze hebben geen eigen instrumenten en oefenen louter tijdens de ateliers in de stichting.


Verbaasd door kennis Engelse taal

Peetouders Marc en Ingrid woonden een Engelse les bij. In tegenstelling tot bij ons krijgen Boliviaanse scholieren in het secundair onderwijs geen Engelse les. Alle kennis die ze hebben, vergaarden ze in de stichting. “Het kennisniveau heeft ons aangenaam verrast”, weet Marc.


Casitas: een dak boven het hoofd

Groep Casitas zoekt onderdak voor gezinnen. Hoewel dit een basisrecht zou moeten zijn, is het dat helaas niet voor vele Boliviaanse families. Mama’s vertellen over de ellende die ze meemaken en uiten hun dankbaarheid voor het vangnet. Dankzij de stichting hebben ze letterlijk een dak boven het hoofd.


Dia del Niño: bezoek aan nieuwe Comedor Padre Lucas

Op de Dia del Niño bezocht het gezelschap de Comedor Padre Lucas. Het bruiste er van de activiteit, zowel in de keuken als in de eetzaal. Het is er zelfs zo druk dat kinderen in twee shifts eten. Lagere schoolkinderen en middelbare scholieren krijgen een voedzame en lekkere maaltijd. Op het menu: soep, kip met rijst en groenten en … een stukje cake op deze dag van het kind.Zo vloog het bezoek van Ingrid en Marc Tassaert voorbij. Er was veel te ontdekken en er waren heel wat petekinderen te ontmoeten. Ze konden met hun eigen ogen zien hoe we een tweede thuis trachten te zijn voor de arme kinderen en families in Santa Cruz. Ik wil hen bedanken voor hun steun, net als onze andere donateurs en peetouders. Bedankt om aan de kinderen te denken en mee te werken aan een mooiere wereld.


Wil je een kind ook kansen geven? Als peetouder verander je de wereld.

Vraag hier een informatiepakket aan over persoonlijk peetouderschap.