Nieuws

  • Het reilen en zeilen binnen Niño Feliz
Wat onze peetouders vertellen

Wat onze peetouders vertellen

Momenteel is het “maand van de peetouder” bij Niño Feliz, daarom geven we graag de peetouders het woord. Hun mooie getuigenissen tonen dat u als peetouder echt een verschil kunt maken!

Peetouder Ann
Ik ben Ann en ben peetouder van Riana uit Bolivia bij Niño Feliz.

Ik wil dat kinderen overal evenveel kansen moeten krijgen als kinderen van bij ons, wat natuurlijk een utopie is, maar ik wil er toch mijn bescheiden steentje toe bijdragen dat ze een leefbaar bestaan leiden.

‘Wie het wonder niet ziet in een kind…’, zegt Toon Hermans….”

Peetouders Jo en Carina
Nadat Jo in 2005 pater Luc in Tielt heeft horen getuigen over zijn prachtig werk in Santa Cruz, heeft hij besloten om peterschappen bij Niño Feliz te sponsoren. Hij heeft 4 zonen en besloot dus om meisjes te adopteren, eerst Evelin van 9 jaar en enkele jaren later nog 2 meisjes. Evelin is na hoger onderwijs in een bank werkzaam en kan aldus haar ganse familie onderhouden.

In november 2017 zijn Jo en Carina naar Santa Cruz gevlogen om gedurende een week die peetkinderen en hun familie live te ontmoeten en om het werk van Niño Feliz van nabij te beoordelen.

Wij stonden vol bewondering voor de organisatie en de resultaten van dit sociaal werk: studie ondersteuning, gezonde voeding in 3 comedores, cultuur beoefening (koor zangles, instrumentale muziek opleiding, schilderles), sport beoefening, medische dienstverlening, kortom alles wat nodig is om die kinderen gezond en uit de ellende en van de straat te houden en henzelf en hun familie een gedroomde toekomst te bezorgen dank zij de financiële steun van zoveel peterschappen. Felicidades sinceras a Niño Feliz!

Peetouder Frank
Ik ben peetouder van een student hoger onderwijs in Bolivia, Santa Cruz, omdat ik het zo belangrijk vind dat jongeren, die niet tot de gegoede bovenlaag van de bevolking behoren en dat is de grote meerderheid in een ontwikkelingsland, ook de kans krijgen om hogere studies te doen en een bijhorend diploma te behalen. Enkel op die manier verbreedt men de intellectuele en tezelfdertijd ook de sociaaleconomische basis van een land! Hoe breder die basis, hoe sneller het land zich verder kan ontwikkelen.”

Twijfelt u om zelf peetouder te worden? Niet doen. Voor 25 euro per maand (waarvan 45% fiscaal aftrekbaar) verandert u de wereld van uw toekomstig petekind. En u wordt er zelf instant gelukkig van. Op onze website vindt u alle details en kunt u direct een peetouderschap opstarten.