Nieuws

  • Het reilen en zeilen binnen Niño Feliz
Betere studieprestaties dankzij laptopproject

Betere studieprestaties dankzij laptopproject

De werking van Niño Feliz steunt onder andere op de pijler ‘vorming’. En dat is nodig. In Bolivia is er immers slechts leerplicht tot 13 jaar. De financiële drempel houdt veel kinderen en jongeren van de schoolbanken – hoe graag ze ook zouden willen bijleren.

Dankzij de gewaardeerde steun van peetouders en donateurs, kunnen ook kinderen in armoede toch schoollopen – en soms zelfs hogere studies aanvatten. Zij volgens via een beurs universitaire en hoger-technische studies. Dankzij het laptopproject van Niño Feliz ontvingen een aantal beursstudenten onlangs hun eigen draagbare computer.

Doelen bereiken dankzij laptop

Een laptop is een noodzakelijke tool voor studenten en helpt hen om vooropgestelde studiedoelen te bereiken. In onderstaande video maak je kennis met Maria Verónica Flores Vega die de studenten hoger onderwijs opvolgt bij Niño Feliz. “Beursstudenten die een universitaire of hoger-technische richting volgen, kunnen een laptop zeer nuttig gebruiken én het is het voor hen ook een vorm van motivatie. Helaas is een laptop voor jongeren in armoede vaak een onbereikbaar middel door de hoge kostprijs”, stelt ze.

Studente handelsingenieur María en tweedejaarsstudent informatica Junior vertellen in de video dat ze dankbaar zijn voor wat de laptop mee mogelijk maakt. Tegelijk nemen ze ook hun verantwoordelijkheid op: de jongeren gaan een contract aan met Niño Feliz waarin ze verklaren zorg te dragen voor de laptop. Ze zien het als de lening van een hulpmiddel dat de nodige voorzichtigheid eist.

Vraag blijft groter dan het aanbod

Niño Feliz blijft de toegevoegde waarde van het laptopproject evalueren en volgt ook de studieprestaties van de jongeren elk semester op de voet. Dit jaar waren er maar liefst 40 studenten kandidaat voor een laptop via het project. De prognose is dat dit aantal jaarlijks zal toenemen. Enkel dankzij financiële steun kunnen we dit realiseren.

Bedankt alvast voor elk financieel duwtje dat de kinderen en jongeren vooruit kan helpen. Ze verdienen elke steun en zijn erg dankbaar voor alle hulp.

Meer info? Lees hier verder over de verschillende soorten peetouderschap of steun het laptopproject met een online gift.