Nieuws

  • Het reilen en zeilen binnen Niño Feliz
Uniform als sleutel tot schoolpoort

Uniform als sleutel tot schoolpoort

In België maken kinderen zich stilaan klaar voor het nieuwe schooljaar. Rugzakken, brooddozen en schrijfgerief worden terug klaargezet, of nieuw gekocht. Hier is het bijna vanzelfsprekend, maar voor Boliviaanse kinderen is dat allesbehalve zo. Gelukkig kunnen petekinderen terecht bij Niño Feliz voor de juiste spullen.

Op bezoek bij Noëlla

Voorzitster Marie-Christine ging op bezoek bij Noëlla. Zij bestelt, organiseert en verdeelt de schoolspullen voor de petekinderen. In de heringerichte werkruimte van Niño Feliz staat alles netjes gerangschikt voor de petekinderen die langskomen met hun lijstje. Het lijkt haast een winkeltje!

Het belang van een uniform in Bolivia


Welke benodigdheden ontvangt een petekind?

Elk jaar krijgen kinderen spullen volgens hun leeftijdscategorie én volgens de eisen van de school. Vooral het uniform is cruciaal. Beschik je hier niet over een uniform, dan is de kans groot dat je de les niet mag volgen. Op sommige scholen dragen kinderen een schort met het logo erop, op andere louter een uniform.

Naast het uniform ontvangen petekinderen ook een boekentas, schriften, pennen, turnkledij, sportschoenen, … Intussen is het Boliviaanse schooljaar al volop aan de gang en de kinderen blinken van trots. Ze kunnen in uniform naar school en hebben alles bij om actief deel te nemen aan de les.

Ook een kind steunen? We vertellen je graag wat een peetouderschap nog meer inhoudt en hoe je de jongens en meisjes kan helpen.