Nieuws

  • Het reilen en zeilen binnen Niño Feliz

Hoe peetouders Guy en Sandra Bolivia beleefden

Afgelopen zomer bezochten Guy & Sandra Lybaert de Fundación Niño Feliz. Ze beleefden de werking vanop de eerste rij en ook de ontmoeting met petekind Michèle was onvergetelijk. Hun bevindingen en mooie getuigenis lees en zie je hieronder.

Bedankt voor jullie bezoek, Guy en Sandra!

Beste vrienden van Niño Feliz,

Graag willen wij met jullie onze ervaringen in Bolivia delen.

Vorige zomer besloten we om op reis te gaan naar Bolivia, uiteraard om er de Fundación Niño Feliz te bezoeken.

We kennen Niño Feliz en pater Luc al heel lang en kennen ook de werking van Niño Feliz. We hebben het voorrecht om reeds 7 jaar een petekind te mogen steunen in haar studies, maar we waren heel nieuwsgierig om het allemaal zelf ter plaatse te ervaren.

Eind juli kwamen we toe in Santa Cruz, en we werden er opgewacht door Maryluz die ons meteen naar de school van Niño Feliz bracht. Daar kregen we een enthousiast onthaal door het hele schoolteam. We voelden ons meteen thuis in deze warme omgeving.

We spraken met leraren, opvoeders, de directrice, het keukenpersoneel, en ook met de vele leerlingen uiteraard. Iedereen klonk zo enthousiast en vol vertrouwen in de toekomst.

Maar het meest aangrijpende en emotionele was uiteraard de ontmoeting met Michèle, ons petekind. Een unieke ervaring voor ons, maar ook voor haar was het zeker een héél bijzonder moment.

We merkten dat onze aanwezigheid voor hen een grote betekenis heeft. De mensen voelen zich vereerd, maar vooral gesteund in hun gevecht tegen armoede en voor een beter leven.

Gedurende twee dagen hebben we de hele organisatie van Nino Feliz bezocht. De school, de muziekklassen, de verschillende ‘comedores’ (eetzalen waar alle kinderen elke dag een volwaardige en evenwichtige maaltijd krijgen!).

We gingen ook op bezoek bij Michèle thuis, zodat we haar ouders leerden kennen, en ook haar broer en haar zusje. We zagen van dichtbij de armoede waarin die eenvoudige mensen leven, maar ze zijn zo gastvrij, ze klagen niet en ze maken er het beste van.

Door die reis en de ontmoetingen beseffen we nog beter wat de impact is van de hulp die wij hen kunnen bieden. Zonder Niño Feliz zouden ze de kans niet hebben om naar school te gaan. Dat beseffen ze ook en daarom grijpen ze de kansen die ze krijgen met beide handen.

Ze hebben hoop op een betere toekomst. Dankzij de school en hun studies hebben ze zicht op een mooi diploma en dat is de beste manier om zich uit de armoede te werken.

Zij zijn zo gemotiveerd om vooruit te geraken en ze geven het beste van zichzelf, en dat geeft ons dan weer een goed gevoel om ons steentje te mogen bijdragen.

Een kind gelukkig maken en de kans op een betere toekomst geven … wij kunnen het iedereen aanraden.

Hartelijke groet,

Guy & Sandra Lybaert - Vandersmissen