Nieuws

  • Het reilen en zeilen binnen Niño Feliz
Huiswerkbegeleiding, eens zo belangrijk tijdens de pandemie!

Huiswerkbegeleiding, eens zo belangrijk tijdens de pandemie!

Het effect van de coronapandemie op het onderwijs valt niet te ontkennen. In België is er al heel wat gezegd over leerachterstand, maar in Bolivia is de situatie rampzalig. De overheid stelt zich er heel laks op en die neerwaartse dynamiek is voelbaar tot diep in de samenleving.

Het CEI (Centro de Educación Integral) van Niño Feliz probeert het nodige tegengewicht te bieden. Met triggerende opdrachten en hulp bij moeilijkheden doen onze leerkrachten er al sinds het begin van de pandemie alles aan om jongeren bij de (virtuele) les te houden!

Ik blijf leren!
We blijven onze studenten motiveren onder het motto ‘ik blijf leren’. Vorig schooljaar organiseerden we virtuele lessen wiskunde, taal & Engels en ook de evaluatie ging virtueel door. Toen het opnieuw mocht, konden de leerlingen van de vier laatste jaren secundair in kleine groepjes terug naar de stichting komen. Aangezien zij het dichts bij het afstudeermoment waren, bood live ondersteuning voor hen een echte meerwaarde.

Het nieuwe schooljaar startte in februari en ook nu zijn er tal van obstakels te overwinnen. Na 4 maanden school is Bolivia opnieuw in lockdown en zijn de leerlingen weer aangewezen op virtueel contact. Wij schakelen op onze beurt over op virtuele huiswerkbegeleiding zodat kinderen en jongeren mee zijn met de leerstof. Het is en blijft immers hét doel van Niño Feliz om kinderen te helpen om een diploma te behalen.

Sponsor een tablet
Om te helpen heeft Niño Feliz 157 tablets en 365 smartphones aangekocht. Dat blijkt een grote impact te hebben. Maar er zijn nog steeds gezinnen waar meerdere(!) kinderen via één smartphone moeten proberen om de virtuele lessen op school te volgen. Dat gaat natuurlijk niet. Uw steun is hiervoor van harte welkom!

Sponsor een tablet voor virtuele les