Nieuws

  • Het reilen en zeilen binnen Niño Feliz

Microkredieten voor bezorgde mama's

Cancia Flores Huuayllani en Marina Flores zijn twee mama’s die niet bij de pakken blijven zitten. Ze streven naar een vast inkomen zodat ze hun kinderen kunnen ondersteunen en de nodige kansen geven. Maar er zijn voor ongeschoolde vrouwen heel weinig vaste jobs te vinden. Een eigen handeltje is vaak de enige oplossing. Niño Feliz helpt hen daarbij door een startkapitaal te voorzien en hen te begeleiden.

Cancia verkoopt drankjes en zelfgemaakte broodjes en gebakjes. Met haar nieuwe bakkersoven gaat het bakken veel eenvoudiger. Marina kon dankzij de steun haar eigen naaiatelier opstarten, waar ze herstellingen en retouches uitvoert.

Een grote stap vooruit voor allebei. Belangrijk voor hun inkomen, maar ook voor hun ontwikkeling als persoon: hun zelfvertrouwen, hun trots en hun ondernemingszin groeien mee met de tijd dat ze in hun eigen levensonderhoud voorzien.

Wat is het project Microkredieten?

Ongeschoolde mama’s de kans geven om zelf een inkomen te verwerven, is vanaf het begin iets geweest dat we wilden realiseren met Niño Feliz. Het project Microkredieten richt zich daarom hoofdzakelijk op vrouwen. Niettegenstaande de vele drempels, zijn nogal wat vrouwen van het ondernemende type. Ze willen zelf een inkomen verdienen met een eigen zaak.

Niño Feliz helpt hen met een startkapitaal en begeleidt hen gedurende de opstart en de uitbouw van hun zaak. De meest voorkomende bedrijfjes zijn:

  • Ambulante handel: verkoop van groenten en fruit op markten, verkoop van zelfgemaakte snacks of brood, verkoop van kledij, telefoonkaarten enz.
  • Kleine winkels: voedingswaren, verzorgingsproducten enz.
  • Ambachtelijke productie: textielproducten, kunstvoorwerpen enz.

Ook helpen? U kunt het Project Microkredieten online steunen met een gift!

Noot: deze video werd opgenomen tussen twee lockdowns door.